Hva er Høstkassen

by Shopify API

Kokken Tor - oktober 2020

Hva er Høstkassen?

Høstkassen inngår i konseptet jeg kaller "Gourmet på 1-2-3", som rett og slett er en gourmetkasse, levert på døra. Høstkassen inneholder 4 unike retter, laget på gode, lokale råvarer fra Gudbrandsdalen og Østerdalen. I Høstkassen har jeg brukt råvarer fra noen av de aller flotteste leverandørene vi har samarbeid med; Jevne Gård, Jotunheim Fisk, Per Gynt Hjort, og flere flotte lokale produsenter som legger ned store mengder kjærlighet og lidenskap i produktene de skaper!

Navnet "Gourmet på 1-2-3" er nok ikke særlig mystisk (håper jeg). Maten jeg leverer er av svært høy kvalitet, og hovedkomponentene er alltid lokale råvarer. Gourmetkassen er laget slik at det er svært enkelt å ferdigstille gourmetmåltidene på eget kjøkken. Gourmetkassen leveres med 90% av måltidene ferdig, mens de resterende 10% må du selv sørge for. Det vil si å varme opp rettene og anrette disse flott på tallerkenen, og servere disse til dine gjester. Det medfølger selvsagt en instruksjon på hvordan man gjør dette (i tillegg til noen kokketips fra meg). I tillegg får du din egen Kokken Tor Kokkehatt!

Ideen om gourmetkassen har kommet gjennom mange år på veien med Flying Culinary Circus, hvor vi hele tiden var opptatt av å innovere og finne nye løsninger som gjør det morsomt å være på kjøkkenet. Selve tanken bak Gourmetkassen er å kunne tilby unike matretter som gjør seg fortjent til den kvaliteten som ligger i råvarene som skapes hos lokale leverandører i Gudbrandsdalen og Østerdalen. Det bor så mye kompetanse og kvalitet i disse dalene, og mitt ønske er å foredle disse råvarene på en måte som først og fremst skaper gode matopplevelser i eget hjem, men også dyrker interesse for lokalproduserte råvarer.

Siden lansering i påska 2020, har jeg og teamet levert nærmere 200 gourmetkasser rundt om i Norge. Den "villeste" bestillingen jeg så langt har fått, er nok den gruppen som ønsket en Gourmetkasse levert på døra i Tromsø. Etter noen oppgitte blikk i teamet og en lynkjapp diskusjon fant vi en løsning. Gourmetkassen ble sendt nordover med budbil dagen etter.

Det som kanskje har overrasket meg mest siden lanseringen, er hvor mye mine kunder setter pris på selve totalopplevelsen som Gourmetkassen gir.

"Jeg og samboeren hadde det såå hyggelig med Gourmetkassen! Når den ble levert på døra av en sjåfør i kokkeklær som forklarte oss menyen, ante vi at dette var skikkelig opplegg! Vi koste oss masse på kjøkkenet, mens vi både laget mat, drakk vin, googlet råvarene og rettene. Deretter koste vi oss med den ene deilige retten etter den andre. For en opplevelse! Dette ble en helaften vi definitivt skal gjenta!"

Dette varmer kokkehjertet mitt mer enn smeltet smør!

Høstkassen er tilgjengelig for bestilling ut onsdag 07. oktober, og leveres i Oslo og 40km radius fra Lillehammer fredag 09. oktober. 

Vel bekomme!

Med vennlig hilsen,

Kokken Tor

Høstkassen - meny:

Kanapé

Gravet sik fra Jotunheim Fisk, serveres med dillmajones og syltet gulrot fra Pålsrud Gård.

Forrett

Kremet blomkålsuppe med blomkål fra Ida Gillebo serveres med varmrøkt elghjerte fra de dype skoger i Østerdalen. Serveres med ristet blomkål, krutonger og urteolje

Hovedrett

Hjort fra Per Gynt serveres med kremet steinsoppsaus, polkabeter fra Pålsrud gård, sellerirotpure, rørte tyttebær, mandelpoteter fra onkelen til Tor på Houm Gård, og utsøkt rosenkål

Dessert

Hjemmelaget karamellpudding serveres med cognackrem, syltede multer fra Østerdalen, og karamelliserte mandler  

Bestill nå

Høstkassen 2020